NEL VAN WIJNGAARDEN DIERENKUNST

Stuur e-mail mail_outline WIE IS Nel van Wijngaarden? 

WIE IS Nel van Wijngaarden? Nel van Wijngaarden Dierentekenaar en Dierenfotograaf

In mijn prille jeugd waren er altijd al dieren om me heen. De katten die we hadden waren altijd asielkatten. Daarna kwamen er ook honden in mijn leven. Herplaatsers. Mijn dieren zijn altijd  tweede kans dieren geweest, dieren met een geschiedenis.
Door mijn teken - en fotografiewerk kom ik ook regelmatig in contact met mensen die werken voor goede dierendoelen. En dan hoor ik natuurlijk veel over dierenleed. Te triest voor woorden wat wij, zogemaand beschaafde mensen, dieren soms aandoen.
Gelukkig zijn er nog vele goedwillende mensen en instanties die zich het lot van mishandelde en misdeelde dieren aantrekken. Daarom steun ik, voor zover mijn mogelijkheden dat toelaten, met een deel van de opbrengst van mijn schilderijen, foto's en fotoboeken, diverse goede dierendoelen. En dat geeft een goed gevoel! Het dierendoel dat ik regelmatig steun is www.dierenthuis.nl 
Op deze site zijn diverse dieren die bij Dierenthuis wonen te zien. Onder de noemer 'dieren met een kras'.
Met hartelijke groet
Nel van Wijngaarden 06-23530657


Wat kan ik voor u betekenen.....(zie emailformulier op deze pagina)

Dierenfotografie:
u kunt me benaderen voor fotoshoots, dierenshows, hondensport, etc. Voorbeelden hiervan zijn op de site te zien
Dierenkunst: ik maak werk in opdracht, naast ook vrij werk. Ook hiervan zijn er diverse voorbeelden op deze site te vinden.

FOTO'S op deze site: zijn te koop.

Publicaties en Exposities
Dierenschilderijen:
In de loop der jaren heb ik o.a. gepubliceerd in: Art Expo Boek; Art Expo Magazine; Hondenmagazine 'Onze Hond'; Hondenmagazine 'Hondenmanieren'; Hondenmagazine 'Hondenwereld'; Hondenmagazine 'Woef'; Magazine 'Dier en Vriend' Kattenmagazine 'Kattenmanieren' Dierenmagazine 'Hart voor Dieren' Magazine van de Dierenbescherming Zodiac, Magazine van de NSDH/Blad Hondenbescherming/Kynotrain/Dier Journaal. 
Diverse gastpublicaties, zoals bijv.: uitgaven van landelijke Dierenambulances;Blad voor Kinderboerderij; Ned.Perzen.Ver. etc. Illustraties en cover van het boek jaar en Dier 2005 van Dier en Project LabradorMagazine NRC: kunst en economie, de Landelijck. En....Mijn eigen boek natuurlijk....'Help.. er groeit een hond op mijn ezel'

Radio en TV:  Gouwestad Radio en TV; Radio TV West; Veronica TV, Martin Gaus Dierenmanieren TROS, Max en Loretta.

Dierenfotografie:
Het blad Hondenleven, Woef;
De Koninklijke Hondenbescherming gebruikt regelmatig mijn foto's voor publicaties.

Exposities: te veel om op te noemen. Maar o.a.: Kasteel Groeneveld te Baarn; Kunstcafe de Posthoorn, Den Haag; Galerie Partout, Galerie JA, Ipse Bruggen, Golden Tulip, Stadhuis Gouda. 


 
 

 


 I

 

 

Stuur e-mail mail_outline  

Over Nel van Wijngaarden/publicaties/exposities

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee